Jdi na obsah Jdi na menu

Ochrana osobních údajů podle GDPR

 

Nová povinnost firem, institucí i jednotlivců zavedená od 25. 5.2018. V České republice nahradí současnou právní úpravu ochrany osobních údajů v podobě směrnice 95/46/ES a související zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů. 

Pro všechny, kteří přicházejí do styku s osobními údaji a zodpovídají za to, že jejich organizace bude v souladu s GDPR.

 

Datum konání: pátek 25. května 2018
Místo konání: konferenční sál Hotelu ELEGANCE ****, Husitská 2, Šumperk (Maják)
Přednáší: JUDr. Ing. Magda Janotová, LL.M., právník & specialista GDPR
Zahájení: v 9.00 hodin, prezentace od 8.30 hodin, ukončení ve 15,30 hodin
   
PROGRAM: 1. Regulatorní rámec nové úpravy ochrany osobních údajů
  2. Ochrana práv subjektů údajů v praxi
  3. Povinnosti správců a zpracovatelů osobních údajů
  4. Standardizace nástrojů správců a zpracovatelů
  5. Princip odpovědnosti a prokazování souladu s GDPR
  6. Institut pověřence pro ochranu osobních údajů
  7. Praktické zkušenosti s přípravou implementace GDPR a možná doporučení
  8. Diskuze a odpovědi na dotazy
   
Cena: 1.490,- Kč za účastníka (včetně občerstvení)
Uzávěrka přihlášek: 18.5.2018, později po telefonické domluvě
Bankovní účet: 670100-2210400167 / 6210 (mBank), VS dle přihlášky (např. IČ), SS 201804
   

 

Cílem semináře je seznámit posluchače s důležitými změnami, které přinese Nařízení o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů. Dostanete informace o zcela nových pojmech – např. pověřenec na ochranu osobních údajů, kodexy chování nebo osvědčení o ochraně osobních údajů. Budete znát nové povinnosti správců a zpracovatelů v prostředí soukromých firem, jako je např. vést dokumentaci o zpracovávaných údajích nebo provádět posouzení vlivu na ochranu osobních údajů (DPIA). To vše s praktickými příklady a možností diskuze.

 

Účinnost Nařízení GDPR vstoupí v platnost 25.5.2018 bez jakéhokoliv dočasného nebo přechodného období. Vzhledem k obrovské obsahové náročnosti, nezbývá již na přípravu mnoho času.